LMS Evaluering - Tjekliste: Udvælg et learning management system

Hvad skal du se efter i et LMS? Du ønsker et nyt LMS men ved ikke, hvor du skal begynde? Vi har en praktisk tjekliste, som du kan anvende som diskussionsgrundlag med dit team og vælge et LMS, som passer bedst til jeres behov.

Knowly
Content writer
Posted den
Opdateret den
Læsetid 4 minutes

Se på evnerne i dit uddannelses- og udviklingsteam

Har du et stort team med mange forskellige evner og har du lyst til at holde alle trådene i din hånd? Eller har du et mindre team og ønsker at fokusere på at oprette kurser og få dine deltagere eller kollegere til at begynde læringsprocessen med det samme? Find et LMS som passer til evnerne i dit team.

Integration med andre software

Du benytter sikkert andre software end et LMS. Se på mulighederne for at tilslutte eller integrere med andre software. Benytter LMS udgående webhooks? Kan du forbinde til populære software som MailChimp eller Hubspot?

Gennemse erfaringer og anmeldelser af LMS-udbyderen

Gå i detalje med firmaet bag LMSet. Er det en ny, uprøvet udbyder eller et etableret firma? Er det stort? Større betyder for det meste dyrere og mindre godt i support end et mindre firma, som gerne går i detaljer for at sikre, at du får mest muligt ud af deres produkt. Se efter anmeldelser af LMSet for at finde ud af, hvad andre brugere synes om firmaet.

Learning management systemer kan deles i to store dele: online LMS (saas) eller installeret software på din egen server. Hvilken løsning foretrækker du? Saas er for det meste billigere, lettere at komme i gang med hurtigt og du behøver ikke anvendeb din server. Så du har ikke brug for IT-afdelingen. Hvis du vælger en serverløsning, er det helt ok med os…men vi synes, at det er en forældet løsning fra begyndelsen af ‘00erne

Hvilken support ydes med LMS

Alle lover brugervenlighed. Med tro os: du kommer til at have spørgsmål. Og helt sikkert mere end et. Hvilken support tilbyder LMS-udbyderen? At udvælge et LMS er ikke gjort i hast. Du kommer til at investere tid og penge i dit LMS, så det er bedst at få hjælp fra de professionelle bag LMS. Tjek Capterra for at læse vores anmeldelser.

Funktioner vs behov

Du kan helt sikkert lave en lang liste over de funktioner, du ønsker i et LMS. Og efter et møde med din chef og kollegere bliver den liste kun længere. Og helt sikkert for lang. Har du virkelig brug for alle de funktioner? Vi anbefaler, at du definerer dit behov frem for ønsker. Funktioner gør et system dyrere. Behov er essentielle. Fokusér kun på, hvilke behov der søges dækket for den bedst mulige læringproces og tidsoptimering i forbindelse med håndteringen af dine kurser.

Har jeg (virkelig) brug for (restriktionerne ved) SCORM?

Der er meget at sige omkring SCORM. Men du burde spørge dig selv: “Har vi virkelig brug for SCORM?”. SCORM har mange restriktioner. Og hvad mister vi, hvis vi vælger SCORM? Vil vi ikke rykke læringsprocessen fremad og online? Hvornår har vi sidst udnyttet fordelene ved SCORM? Og hvornår var det en byrde? Eller resulterede det i mindre fantastiske oplevelser? Overvej disse tanker nøje. Læs mere om SCORM.

Branding

Er det muligt at brande dine onlinekurser? Det er godt, hvis du har brug for det. Vær dog opmærksom på, at du ikke har lyst til at designe kurset selv eller bygge det op fra grunden. Du har brug for et godt design uden afbrydelser for at opnå maksimale resultater. For mange afbrydelser forstyrrer indlæringen. Så ideelt set ville det være optimalt, hvis designet passer fra begyndelsen og giver dig mulighed for at brande dit firma i det.

Rapportering

Tag et kig på rapporteringsmodulet i LMSet. Hvilke informationer tilbyder det? Og hvor let er det at downloade disse til Excel?

Indholdshåndtering

Har jeg brug for et seperat LCMS for at oprette og håndtere indholdet af mit onlinekursus? Eller er kursusværktøjet inkluderet i en LMS-software?

Priser og prismodeller

Se på prissætningen og prismodeller hos de forskellige udbydere. Betaler du per deltager. Og hvor meget? Eller er der tale om en fast ydelse, (hvilken som regel er billigere end at betale per deltager). Er der et oprettelsesgebyr fra LMS-udbyderen for at opsætte systemet (med software) eller er det en model med en månedlig betaling? Den sidste er den billigste. Og hvor meget koster det? Learning management systemer kan være omkostningsfulde, men det behøver de ikke at være.

Blot tag et kig på vores priser. Vores priser begynder fra $30 til $100 om måneden, mens andre udbydere har priser, som begynder fra $300 om måneden.

Nyttige kilder

eLearning Industry
Educause

Gå i dybden

Hvad er SCORM?

Hvad er SCORM?

Har du hørt om begrebet SCORM? Hvis du evaluerer forskellige learning management systemer (LMS), er du måske stødt på dette begreb. Ganske enkelt forklaret, SCORM...

Læs mere