Hvordan du vælger den bedste LMS prismodel

Som du vil kunne forestille dig, har forskellige LMS-udbydere forskellige prismodeller. Oftest er problemet, at prismodellerne har udbyderen i fokus og ikke kunderne. Vi gennemser forskellige LMS-prismodeller for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning i forhold til, hvilken prismodel passer bedst til dig. Ansvarsfraskrivelse: vi er forudindtaget. Så mens du læser, er vi ret sikre på, at du vil kunne gennemskue, hvilken model vi foretrækker.

LMS pricing
Priscila
Marketing
Posted den
Opdateret den
Læsetid 6 minutes

Forskellige LMS-prismodeller

Ifølge en nylig undersøgelse fra GetApp er bekymringen om at bruge for mange penge den mest almindelige, når der udvælges software, vælges funktioner, sikkerhed og integrationer [GetApp]. De fleste udbydere prioriterer deres egne og deres investorers behov, når de fastsætter en prismodel.

Hvis du ønsker at købe et LMS til din organisation, vil du helt sikkert overveje, hvilke er de forskellige prismodeller og hvilken du skal vælge. Lad os overveje nogle af mulighederne [eLearning Industry] [Capterra].

Model 1: Evig licens + vedligeholdelsesgebyr

Hvis du ikke ønsker at bekymre dig om månedlige eller årlige gebyrer, kan du vælge et LMS, som tilbyder "komplet" ejerskab. Denne model er mest kendt som evig licens og er en gammeldags prismodel. Det lyder som en drøm for dit bogholderi, men det er det faktisk ikke.

Med denne model følger som regel en forpligtigelse til store årlige kontrakter

Du vil formodentlig være nødt til at betale et oprettelsesgebyr, fordi det er er super kompliceret. I de fleste tilfælde vil du være nødt til at installere softwaren på din virksomheds lokale computere. LMSet vil optage plads på harddisken fremfor at være tilgængelig i skyen .

Problemet er, at efter støvet har lagt sig, vil du være nødt til at betale et årligt eller regelmæssigt vedligeholdelsesgebyr for at fikse eventuelle problemer, som kan (og vil) opstå. Med denne model følger som regel en forpligtigelse til store årlige kontrakter for hvilke du vil være nødsagt til at betale store beløb forud og håbe på det bedste.

Model 2: Cloudbaseret abonnement og betaling per antal af brugere

Denne prismodel er en af de mest almindelige for cloudbaserede Learning Management Systemer. Denne struktur omfatter forskellige abonnementstyper med diverse funktioner. Hvert abonnement har en forskellig brugerbegrænsning (dermed ment deltagere, som gennemfører dit læringsindhold). Afhængig af LMS-udbyderen, kan disse være registrerede eller ej:

• Betaling per bruger: Med denne model betaler du for hver person, som anvender LMS, hvorvidt disse er registrerede eller ej. Dette eliminerer potentielt besværet med at tilføje og fjerne brugere hele tiden. Men det kan blive omkostningsfuldt, hvis du har mange brugere.
  • Betaling per registrede brugere: I denne model skal enhver bruger registreres i LMSet (oprette et login og kodeord) for adgang til LMS-platformen. Det er nødvendigt ofte at tilføje og fjerne brugere for at "gøre plads" til nye.
  • Betaling for aktive brugere: Denne model lyder som en af de mest omkostningseffektive muligheder, men det er ret vanskeligt at forstå og vedligeholde. Du betaler kun for antallet af brugere, som tilgår dit LMS gennem en specifik betalingscyklus (månedsvis eller kvartalsvis). Afhængig af længden på betalingscyklusen, kan det muligtvis ikke være et godt alternativ. Hvis forskellige brugere kommer og går hele tiden, ender du måske med at betale for "aktive" brugere, som ikke længere er aktive.

Model 3: Cloudbaseret abonnement og ubegrænset antal brugere

I denne model betaler du for en månedlig eller årlig licens for LMSet. Licensen tillader et ubegrænset antal af brugere, aktive eller ej. Når du evaluerer forskellige Learning Management Systems, så tjek om der er oprettelsesgebyrer, kontrakter eller lignende. Med licensen følger ofte tre eller fire forskellige niveauer af tilgængelige funktioner..

Model tre giver dig den største fleksibilitet

For at være i stand til at tilgå flere funktioner, vil du måske være nødsaget til at opgradere til et højere abonnement. Da det er et månedligt eller årligt abonnement, er det kontraktmæssigt set relativt nemt at skifte til en anden LMS-udbyder. Selv om det tager megen tid at skifte systemer. Model tre giver dig den største fleksibilitet. Du vil heller ikke skulle bekymre dig om at tilføje, fjerne eller holde styr på dine aktive brugere.

Model 4: Individuel prissætning

Enterpriser kan foretrække individuel prissætning samt et individuelt tilpasset LMS fremfor et hyldeprodukt. Nogle LMS-udbydere er specialiserede indenfor dette marked. At opsætte sådant et system til store virksomheder kan være en lang og omfattende proces.

Efter mange møder, godkendelser, forespørgsler og individuelle tilpasninger er LMSet klar til brug. Fordelen er, at virksomheden modtager et værktøj, som passer fuldt ud til deres behov. Ulempen er de høje omkostninger og de omfangsrige processer. Derfor vælger mange enterpriser hyldeprodukter (klar til brug) i forhold til learning management systemer.

Hvilken LMS-prismodel er den bedste?

At vælge den bedste prismodel afhænger af prisen og den tilbudte service. Stadig efter at have læst om de forskellige prismodeller, ved du muligvis, hvilken du foretrækker. Der er prismodel 3: cloudbaserret abonnement og ubegrænset antal brugere. Det er også Easy LMS´prismodel!

Easy LMS fandt på en unik prismodel i forhold til begrænset deltagersessioner.

Hvilken prismodel anvender Easy LMS?

Hvis du har læst vores prisside, du har måske lagt mærke til, at vi ikke tager betaling per bruger. Vi har tre primære abonnementsniveauer med forskellige funktioner og en begrænsning af deltagersessioner.

Det er der en grund til. Easy LMS havde sin begyndelse som et quizværktøj, som tillod mange forsøg per deltager. Eftersom det var en quiz, behøvede personer ikke at være registrerede. Iøvrigt er det stadig muligt i vores værktøj. Derfor fandt vi på en unik prismodel med begrænsning af deltagersessioner. En deltagersession forståes som et forsøg i kursus, eksamen eller en anden del af læringsindhold. En deltager kan have flere forsøg eller flere deltagere kan have ét forsøg. Det gør ingen forskel. Hvis du ønsker at vide mere om deltagersessioner, læs om det her.

Så det gav ingen mening for os at tage betaling per bruger. Det var ikke intentionen på tidspunktet, men vores unikke prismodel begyndte at tiltrække flere og flere klienter, som ikke ønskede at betale per bruger. Der var endda et tidspunkt, hvor vi overvejede at skifte til en prismodel med "aktive brugere", men efter en gennemført undersøgelse fandt vi, at den mest populære prismodel var vores "deltagersessioner" model. Så vi holdt os til den. Vi tænker, at du også vil kunne lide den 🙃.

Nyttige kilder

1. GetApp
  2. eLearning Industry
  3. Capterra

Ofte Stillede Spørgsmål

• Hvilke er nogen LMS-prismodeller?
    LMS-prismodeller omfatter: evig licens + vedligeholdelsesgebyr; Cloudbaseret abonnement + betaling per antal af brugere; Cloudbaseret abonnement + ubegrænset antal brugere; Individuel prissætning.
  • Hvilken prismodel er den bedste?
    Det afhænger af prisen og den tilbudte service, men hos Easy LMS finder vi, at "cloudbaseret abonnement + ubegrænset antal brugere" er den bedste model.
  • Hvilken prismodel anvender Easy LMS?
    Easy LMS anvender prismodellen "cloudbaseret abonnement + ubegrænset antal brugere". Vi har tre primære abonnementsniveauer med forskellige funktioner samt en begrænsning i antallet af deltagersessioner.

Gå i dybden

Er online læring ligeså godt som traditionel undervisning?

Er online læring ligeså godt som traditionel undervisning?

For ikke så længe siden, var traditionel undervisning den eneste valgmulighed. Men nu, hvor teknologi vinder mere og mere indpas, bliver onlinelærning mere og mere...

Læs mere